Пригоди

У 2023 році починається український наступальний етап війни, - Данілов

Наступний етап війни стосуватиметься "справедливості та відплати"

Цей материал також доступний

У 2023 році розпочинається український наступальний етап війни у визволенні окупованих російськими військами земель, про що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Секретар РНБО зі словами “повірити в Україну” розповів, як світ змінював ставлення до української війни за незалежність – від партизанського руху до перемоги. Зокрема, у січні 2022 року йшлося про ведення партизанської війни. У зв’язку з цим в Україну прибули ручні протитанкові ракетні комплекси NLAW, переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin і ракетні системи Stinger.

У червні минулого року західні партнери почали говорити про оборонно-контрнаступальну війну. Зокрема, Україна стала отримувати артилерійсько-ракетні системи підвищеної мобільності HIMARS, гаубиці M777, ракети Harpoon, снаряди GMLRS (ними можна стріляти на відстань до 80 км), снаряди Excalibur, гаубиці Panzerhaubitze 2000, системи протиповітряної оборони IRIS-T, гаубиці CAESAR, самохідні гаубиці AHS Krab.

За його словами, 2023 рік характеризуватиметься наступальною війною. Україна має отримати бойові машини піхоти Bradley, Marder, бронетранспортери Bastion, бронемашини AMX-10 RC, батареї комплексів ППО Patriot.

“І багато іншого – менш публічного і зовсім не публічного”, – заявив він.

Також він зазначив, що наступний – четвертий – етап війни стосуватиметься “справедливості та відплати”, додавши, що в майбутньому здійснюватиметься розвиток ракетної та дронової програм України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button