Суспільство

Міністр оборони Резніков поки що не бачить потреби в масовій мобілізації в Україні

Але ситуація може змінитися в будь-який момент

Цей материал також доступний

Наразі в Україні немає потреби в додатковій мобілізації, але ситуація може змінитися в будь-який момент. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю на телемарафоні. Він нагадав, що в Україні оголошено мобілізацію від початку повномасштабного вторгнення Росії, і вона не завершена.

“Ми навіть не вибрали ще той стовідсотковий потенціал, який там (у законодавстві. – ред.) передбачений. Мобілізація триває в спокійному режимі. Як каже головнокомандувач Валерій Залужний, у нас немає такої великої потреби в людях, як у росіян. У нас потреба у зброї, техніці”, – сказав Резніков.

Він підкреслив, що Україна, на жаль, теж зазнає втрат у війні, і ці втрати бойових бригад поповнюються.

“Якихось фахівців беремо особливих, які нам потрібні для тих чи інших завдань. Але потреби в такій масовій мобілізації станом на сьогоднішній день я не бачу. Але, звичайно, ситуація на фронті може змінитися в будь-який спосіб і в будь-який момент”, – сказав він.

Міністр додав, що залежно від того, як розвиватимуться події, за необхідності ухвалюватимуться відповідні рішення про мобілізацію – Радою нацбезпеки і оборони, президентом і Верховною Радою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button