Економіка

"Найбільші втрати за історію незалежності": падіння економіки України 2022 року оцінили в 30,4%

Війна продовжує стримувати розвиток бізнесу

Цей материал також доступний

Падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками 2022 року оцінюють на рівні 30,4% [±2%], повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“Протягом 2022 року економіка України зазнала найбільших за всю історію незалежності втрат, збитків та ушкоджень, які їй завдала РФ, масштабувавши 24 лютого по всій протяжності спільного кордону та з території Білорусі й окупованого Криму свій терор, започаткований ще у 2014 році”, – заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України. Юлія Свириденко.

При цьому в грудні падіння ВВП оцінено на рівні -34% [±2%], що дещо краще, ніж оцінки за листопад (падіння ВВП на рівні 37% [±2%]). Згідно з IV кварталом падіння оцінюється на рівні 35,5% [±2%], враховуючи певну стабілізацію ситуації з енергопостачанням після обстрілів у листопаді.

“Утім, подальші терористичні ракетні атаки з боку Росії завдали хоч і не критичних, утім ушкоджень (зокрема, енергетичній інфраструктурі), що продовжувало чинити тиск на настрої бізнесу та його активність”, – сказано в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button