Суспільство

У Миколаєві зафіксовано температурний рекорд

У Миколаєві 2 і 3 січня синоптики зафіксували температурний рекорд з початку року. Уперше за 85 років метеорологічних спостережень температура перших двох днів січня перевищила 14 градусів тепла.

Про це кореспондентам “Суспільного” розповіла начальниця авіаційної метеорологічної цивільної станції Миколаєва Людмила Андрущук.

За її словами, 2 січня максимальна температура піднялася до 14,2 градуса тепла. Попередній абсолютний рекордний абсолютний максимум 1968 року становив 11,0 градусів із позначкою “плюс”.

Третього січня в Миколаєві зафіксували середньодобовий температурний рекорд – 14,6 градуса тепла. Попередній рекорд – 11,2 градуса тепла, зафіксували 1953 року.

За прогнозами синоптиків, з 5 січня погода змінюється – очікуються “мінусові” температури.

“Температура знизиться. Морози вночі зміцніють до 5-10 °C, удень температура повітря коливатиметься від -3 до +2 °C”, – розповіли синоптики.

Відомо, що середня температура повітря в січні на території Миколаївської області коливається в межах 2,5 – 4,7 °C морозу.

Середня місячна кількість опадів у січні становить 33-40 міліметрів, а максимальна їхня кількість випала в січні 1966 року – 100-150 мм.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button