Пригоди

У Миколаєві судитимуть чоловіка, який продавав "липові" COVID-сертифікати

Вартість такого документа становила 1500 гривень

Цей материал також доступний

Співробітники відділення поліції №1 Миколаївського районного управління викрили чоловіка, який продавав фальшиві COVID-сертифікати для можливості перетину державного кордону, про що повідомив відділ комунікації ГУНП Миколаївської області.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що житель обласного центру налагодив схему протиправних дій, спрямованих на збагачення від збуту завідомо підробленого сертифіката про COVID-безпеку.

Замовники COVID-сертифікатів не проходили жодних лабораторних досліджень і процедури щеплення, а лише надавали свої дані для оформлення документації. Вартість такого документа становила 1500 гривень.

Під час проведення слідчих заходів правоохоронці довели безпосередню причетність миколаївця до вказаного кримінального правопорушення.

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 1 Закону України “Про охорону правопорядку”. 358 КК України “Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів” та скерували до прокуратури, яка скерувала їх до суду для розгляду й ухвалення рішення відповідно до норм чинного законодавства.

Правопорушнику загрожує до двох років обмеження волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button