СуспільствоТема дня

Миколаївські морпіхи показали, як знищують окупантів за допомогою сучасної реактивної артилерії

Морпіхи використовують РСЗВ "Берест" на базі вантажівки "Урал"

Цей материал також доступний

Воїни окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського знищують ворога не лише стрілецькою зброєю, а й мають на озброєнні сучасну реактивну артилерію. Про це повідомляє АрміяInform.

Так, в одному з реактивно-артилерійських підрозділів морпіхи використовують РСЗВ “Берест” на базі вантажівки “Урал”. Ця зброя – розробка українського оборонно-промислового комплексу. Наразі такі екземпляри успішно знищують ворога на Донецькому напрямку.

“Зранку проводиться повний технічний огляд РСЗВ. Також виконується зарядка і заправка, після чого машина, якщо не виявлено жодних недоліків, виходить на бойове чергування”, – каже військовий із позивним “Шаман“.

За його словами, завдяки ретельному догляду РСЗВ жодного разу не підвела. Вона брала участь у відбитті наступу рашистів на Миколаївщині, визволенні Херсонщини, а зараз стримує ворога неподалік Донецька. Щодня морпіхи виконують по кілька бойових виїздів. Кажуть, що на східних рубежах ситуація поки що найгарячіша.

“Якщо порівняти Херсонський і Донецький напрямок, то на півдні було тихіше. Тут, на Донеччині, “гарячіше”. Ворог постійно проводить контрдії, але переважно б’є повз”, – розповідає командир машини Михайло.

Військовий зазначає, що на “Бересті” він працює близько півроку. Ця українська розробка вдало замінює застарілі “Гради”. До того ж у своєму арсеналі вона має низку переваг:

“На відміну від класичного радянського “Граду” “Берест” отримав пусковий пакет із додатковим горизонтальним рядом напрямних. Отже, вже 50 ракет замість 40. Це збільшує потужність для ураження ворожих цілей, – каже Михайло. – Також маємо цифрову систему управління вогнем, яка дає змогу екіпажу проводити підготовку до стрільби з кабіни. А в нічний час можемо рухатися без зовнішнього світла, адже на автомобілі встановлено камеру нічного бачення”.

Під час ведення вогню розрахунок має 5-7 хвилин для знищення цілей. Вони відпрацьовують по ворогу і швидко згортають машину. Усе працює на автоматиці. Далі розрахунок залишає вогневий рубіж і переміщається в схованку.

“Противник завжди б’є у відповідь. Утім, поки наведеться, ми вже далеко від цього місця”, – каже Михайло.

Військові зазначають, що така грізна зброя здатна не тільки знищувати живу силу і техніку противника, а й створює потужний психологічний вплив на окупантів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button