Пригоди

Жителя Миколаєва віддали під суд за коригування ворожих ударів

Зрадник надіслав щонайменше 9 повідомлень про місця знаходження підрозділів і техніки ЗСУ

Цей материал також доступний

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 48-річного жителя Миколаєва за надання окупантам цілей для обстрілу, за незаконне зберігання зброї та поширення ворожої пропаганди, про що повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що чоловік, підтримуючи ідеї проросійського спрямування, з мотивів виправдання, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, вирішив сприяти державі-агресору в проведенні підривної діяльності проти України шляхом надання представникам цієї держави наявної в його розпорядженні інформації про переміщення та розташування позицій ЗСУ.

Так, на початку травня поточного року зловмисник надіслав адміністратору спеціально створеного представниками спецслужб РФ Telegram-каналу текстове повідомлення, в якому заявив про себе та про свої наміри співпрацювати з окупантами на шкоду засадам національної безпеки України, на що отримав згоду, а також почав отримувати завдання від них щодо передачі всієї наявної в його розпорядженні інформації військового й оборонного характеру в Миколаєві та області.

Протягом травня – липня зрадник надіслав щонайменше 9 повідомлень, у яких містилися відомості про місця знаходження підрозділів і техніки ЗСУ в Миколаєві, з можливістю їхньої ідентифікації на місцевості для її використання, зокрема під час нанесення ракетно-артилерійських ударів.

У березні та квітні поточного року вказаний громадянин розповсюдив матеріали, в яких міститься виправдання та визнання правомірної збройної агресії РФ проти України, а саме відеозвернення до мешканців України від імені представників збройних сил РФ та росгвардії, в яких автори представляють свої дії “необхідним заходом під час здійснення спеціальної військової операції” на території України.

Під час санкціонованого судом обшуку у зловмисника було вилучено стрілецьку вогнепальну зброю – 5,45-мм автомат Калашникова зі складним прикладом моделі АКС-74 і 270 військових набоїв до нього.

Під час слідства підозрюваного, який намагався чинити опір, було затримано в порядку ст. ст. 208 КПК України. Наразі він перебуває під вартою.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за частиною 2 статті 111, частинами 2,3 статті 436-2, частиною 1 статті 263 КК України.

За скоєні злочини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button