СпортСуспільство

"Найкращий спортсмен XX століття": помер "король футболу" Пеле

За свою кар'єру він забив 1281 гол

Цей материал також доступний

У віці 82 років у лікарні Альберта Ейнтштейна в Сан-Паулу помер найкращий футболіст світу XX століття, легендарний бразильський форвард Пеле, на честь якого назвали знаменитий стадіон “Маракана”.

Про це повідомляє Associated Press.

У вересні 2021 року в єдиного на планеті триразового чемпіона світу з футболу діагностували пухлину товстої кишки, через проблеми з якою його госпіталізували у квітні 2022-го. Крім цього, у Пеле були проблеми зі здоров’ям після операції із заміни тазостегнового суглоба, а також через захворювання нирок і передміхурової залози. 29 листопада Пеле знову опинився в лікарні, з якої так і не вийшов (хіміотерапія вже не допомагала, а рак лише прогресував). За кілька днів до смерті легенда футболу встиг попрощатися з родичами.

За роки кар’єри “заступник Бога з футболу”, який у 92 матчах за збірну Бразилії забив 77 м’ячів, виступав лише за два клуби – бразильський “Сантос” і американський “Нью-Йорк Космос”. Пеле – дворазовий володар Міжконтинентального кубка і Кубка Лібертадорес, переможець Суперкубка міжконтинентальних чемпіонів і десятиразовий чемпіон штату Сан-Паулу. За свою яскраву футбольну кар’єру в 1363 зіграних поєдинках він забив у ворота суперників 1281 гол!

Бразилець – найкращий спортсмен XX століття за версією Міжнародного олімпійського комітету. І це при тому, що футболіст не тільки не був олімпійським чемпіоном, а й жодного разу не брав участі в Олімпіадах.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button