ПригодиТема дня

Заміна з'їдених сіллю труб у Миколаєві коштуватиме мільярди гривень, - директор водоканалу

Точної суми поки що він назвати не зміг

Цей материал також доступний

Заміна з’їдених солями водопровідних труб обійдеться Миколаєву не в один мільярд гривень. Про це заявив директор комунального підприємства “Миколаївводоканал” Борис Дуденко в інтерв’ю ТРК “НІС-ТВ”.

“Це тільки водопровід, і це тільки ділянки сталевих труб. У нас ще є ділянки залізобетонних, чавунних і пластикових труб. На щастя, чавунні та пластикові труби не так піддаються впливу солі. Найбільше страждають сталеві труби, тому ми їх і виділили окремо для того, щоб насамперед ними займатися.

Також страждають залізобетонні труби. Уже зараз ми бачимо розшарування бетону і корозію арматури, яка знаходиться всередині цих труб. Тому в нас це буде наступна проблема”, – зазначив Дуденко.

Дуденко не зміг назвати точної суми заміни водомереж, оскільки, за його словами, оцінити вартість дуже складно, але зазначив, що йдеться про мільярди гривень.

“Оцінити в абсолютних цифрах його досить складно. Тому що це різні проєкти під різні ділянки заміни. І вони можуть кардинально відрізнятися за вартістю. Якщо труба одного діаметра коштує однаково, то процес виконання робіт на різній глибині на різних кутах повороту і в різних умовах може в рази відрізнятися за вартістю. Скажу так: ми говоримо про мільярди гривень, яких немає ні в державному, ні в міському бюджетах”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button