СуспільствоТема дня

"Ми не зрадники", - депутати Миколаївської міськради від заборонених партій не склали свої мандати

Артем Ільюк запропонував скласти свої мандати всім депутатам міськради. ВІДЕО

Цей материал також доступний

На сесії Миколаївської міської ради, що відбулася 27 грудня 2022 року, одним із питань, яке розглядали депутати, було про ліквідацію фракції ОПЗЖ. Доповідала з цього питання Олена Кисельова, вона запропонувала внести зміни до регламенту:

“Я хочу звернути вашу увагу на положення і редакцію ст. 27 чинного закону України “Про статус депутатів місцевої ради”, що робота депутатів формується на основі партій. Тобто стосовно нашої міської ради, якщо в ній були створені депутатські фракції місцевих рад на партійній основі – а партії сьогодні заборонені, то редакція регламенту повинна мати такі правові наслідки. Тобто в нас є стаття регламенту 6, яка описує питання і положення діяльності депутатських фракцій, коли вони припиняються… Якщо заборона політичної партії повинна мати загальні правові наслідки, але сьогодні ми в рамках регламенту цього зробити не можемо – оскільки законопроєкти розглядаються ще в Раді, але правова визначеність щодо наявності фракції політичної партії в Раді може бути врегульована такою моєю пропозицією… Оскільки такі партії заборонені і міська рада не повинна мати такі фракції”

“Моя позиція така – якщо партія заборонена, на сьогодні в нас уже кінець року, вибачте, тривалий час минув, а наявність фракції ОПЗЖ у нашій Миколаївській міській раді ще є, то я не буду чекати, коли хтось прийме якесь відповідальне рішення. Просто така структура, як фракція ОПЗЖ має бути припинена!”, – додала Олена Кисельова під час виступу.

Артем Ільюк у відповідь нагадав, що оскільки партії не існує, то і фракції немає, всі депутати від ОПЗЖ є безпартійними і поза фракційними. Також він запропонував скласти свої мандати не тільки членам заборонених тепер партій, а й усім депутатам Миколаївської міськради.

Мовляв, нинішній склад міськради не відзначився корисними для народу досягненнями (“За два роки ми не зробили нічого значущого”).

Звісно, всі інші депутати виявилися проти.

“Ми законів не порушували”, – заявили депутати.

Також виступав на сесії Андрій Янтар, який закликав депутатів ради, обраних від ОПЗЖ і “Партії Шарія”, скласти депутатські повноваження.

Вислухавши колег, прокоментувала ситуацію і депутатка обрана від Корабельного району Марина Мазанка:

“Депутатський мандат – це відповідальність, які мені люди надали, розумієте? Якщо просто скласти мандат – це насамперед зрадити цих людей. Поки я можу щось для них зробити в будь-якому статусі, якщо я можу як депутат – я буду як депутат, не зможу як депутат, то я складу цей мандат. Я за нього не тримаюся!”.

“Жодних зрадників серед нас немає. Нічого спільного з колаборантами і зрадниками ми мати не хочемо, і вся наша команда це показала з початку війни. Мене обрали люди, і я хочу й надалі працювати для них”, – каже депутатка міськради (від ОПЗЖ) з Корабельного району Єлизавета Трищанович.

Нагадаємо, Трищанович займалася волонтерством із перших днів повномасштабного вторгнення і втратила рідного брата, який загинув, захищаючи Україну на фронті.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button