Суспільство

За даними розвідки, окупанти готуються до нового «жесту доброї волі»

Після того, як наприкінці березня російське угруповання військ було практично оточене на Київському напрямку та відступило, стало зрозуміло, що агресор не зможе перемогти у війні з Україною. Приголомшливий прорив ЗСУ на Харківському напрямі та втеча окупантів із Херсона лише підтвердили докази, що Росія не в змозі утримувати ділянки української території, які вона важко захопила. Наступний розгром росіян очікується у Запорізькому напрямку, у зв’язку з чим уже зараз спостерігається поступове відтягування військ агресора у бік Криму та Донецька, повідомляє сайт «Матриця Свободи».

Важливим моментом у війні, який створив паритет сил стала передача Україні MLRS «HIMARS». Завдяки цим високоточним мобільним установкам, українським захисникам вдається знищувати логістичні ланцюжки ворога. Саме тому вони були змушені піти з правобережної частини Херсонської області. Агресор просто не міг постачати своє угруповання військ на правому березі Дніпра, оскільки ЗСУ взяли під вогневий контроль усі переправи.

Тепер така сама ситуація складається у Запорізькому напрямку. Експерти прогнозують наступний прорив ЗСУ у бік Мелітополя та Маріуполя, щоб отримати можливість відтіснити ворога на Кримський півострів з метою подальшого замикання окупантів у пастці.

Очевидно, що російське командування передбачає такий крок і вже готує лінії оборони на схід від фронту. Зокрема, оборонні споруди були помічені у селі Березівка Запорізької області, 24 км від міста Пологи, де, згідно з відкритими джерелами, дислокується 503-й мотострілковий полк із Росії та за 43 км від нинішньої лінії зіткнення.

Більше того, 30 листопада мер Мелітополя Іван Федеров повідомив у своєму телеграм-каналі про перекидання польового госпіталю окупантів з Поліг до Маріуполя, тобто більш ніж за 100 км від лінії фронту.

«Звичайно, можна припустити, що російське командування вирішило убезпечити, таким чином, поранених і лікарів, адже пологи перебувають у зоні поразки ствольної артилерії ЗСУ, не кажучи вже про «HIMARS». Однак передислокація госпіталю скоріше свідчить про те, що агресор очікує незабаром усунення лінії фронту значно на схід, оскільки везти поранених 100 км, у більшості випадків, не сумісне із життям», – вважають військові аналітики, які не називають своїх імен.

Важливою подією став вибух Кримського мосту. Враховуючи той факт, що це єдина сухопутна артерія, що дозволяє підвозити провізію агресору на півострів і постачати угруповання військ на лівому березі Херсонської області, логічно припустити, що росіяни віддадуть перевагу згрупуванню сил оборони якомога ближче до переправи, щоб захистити її від ударів.

Нині лінія оборони російської армії розтягує кошти ППО і може забезпечити безпеку своєму стратегічному об’єкту.

До речі, біля кримських берегів було помічено десантні кораблі ВМФ РФ класу «Ропуха» та «Рапіра».

Спостерігачі вважають, що росіяни можуть їх використовувати як альтернативні ланцюжки поставки, у тому випадку, якщо сили ППО не впораються і Кримський міст буде повністю непридатний для транспортування провізії.

Так чи інакше зараз можна спостерігати за аналогічними херсонськими втечами агресора діями на Запорізькому напрямку. Вони створюють легкі оборонні споруди, щоб прикрити відступ основного угруповання військ на південь та схід, перекидають шпиталі, керівний склад, спорядження, адміністрацію до берегів Азовського моря.

У свою чергу це також говорить про низьку боєздатність мобілізованих, оскільки їх кількість не забезпечила очікувану кремлем якість на полі бою.

Невдовзі очікується нового повідомлення від Суровікіна та Шойгу про перегрупування військ, після якого ЗСУ зможуть відтісняти супротивника до Донецька.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button