Суспільство

"Все має пройти тихенько", - мер Миколаєва знову закликав не дуже радіти, коли дадуть прісну воду

«Виявилося, що вода у нас любить тишу»

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич закликав городян не робити «свято», коли буде відновлено подачу води з Дніпра. Про це він сказав в інтерв’ю на телеканалі “НІС-ТВ”. За словами мера, після звільнення Херсона багато чиновників надто відкрито показували процес відновлення водогону, що спровокувало окупантів на нові обстріли життєво важливої для Миколаєва труби.

«Виявилося, що вода у нас любить тишу. Ми активно включилися, включилося три підприємства – «Миколаївтрансгаз», «Миколаївоблтеплоенерго», ні силами «Миколаївводоканалу» ми ліквідували всі місця поривів. Там були спрямовані вибухи, там було закладено вибухівку. Розмінували, величезну кількість мін знайшли. Все закінчилося тим, що всі героїчно відремонтували та зробили цю трубу. І коли ми намагалися запустити воду, росіяни обстріляли насосну станцію та фактично її знищили. Також росіяни обстріляли об’єкти енергозабезпечення та фактично знеструмили нашу насосну станцію. Ми почали потихеньку заповнювати трубу, щоб знаходити пошкоджені місця. Ми знайшли ще чотири місця розривів, їх відремонтували та подавали воду різного характеру, і деякі миколаївці відчули, що вода змінила свій смак.

На жаль, знову було обстрілу, знову пошкоджено труби, знову команди працюють. І знову є деякі проблеми з електрикою у Херсоні. Із насосною станцією також є проблеми, її потрібно довго відновлювати, хоча ми знайшли деякі рішення», – зазначив мер.

Сенкевич зазначив, що зараз на відновлення мережі водопостачання зосереджені всі сили, і закликав городян не робити гучного свята, коли все ж таки постачання прісної води налагодять.

«Коли несолона вода піде трубами, труби не заживуть, але вони все-таки довше прослужать. Я прошу миколаївців, так, у нас з’явиться вода, але вона знову буде солона, бо є проблеми. Коли ми відремонтуємо та пустимо нормальну воду, не робитимемо з цього якогось свята. Все має пройти тихенько та спокійно, всі просто нехай користуються водою. Я якось придумаю, як сповістити, що вода зміниться. Хоча всі за смаком та кольором самі зрозуміють, коли це станеться», — сказав він.

Нагадаємо: нещодавно мер уже закликав миколаївців тримати в секреті факт опріснення води з їхніх кранів. А голова ОВА Віталій Кім прямо повідомляв, що ця вода з кожним днем стає дедалі кращою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button