Спорт

Аргентина перемогла Францію у фіналі чемпіонату світу з футболу

Збірна Аргентини виграла чемпіонат світу з футболу у Катарі. У серії пенальті аргентинці перемогли Францію, яка під час поєдинку двічі відігравалася у надскладних ситуаціях.

Збірна Аргентини стала триразовим чемпіоном світу з футболу. Серію пенальті південноамериканці виграли з рахунком 4:2.

Основний та додатковий час завершився з рахунком 3:3. Аргентинці вели 2:0 та 3:2, але щоразу упускали перевагу. Три м’ячі у Франції забив Кіліан Мбаппе, у аргентинців дубль зробив Ліонель Мессі, ще один м’яч на рахунку Анхеля ді Марії.

Аргентина – Франція – 3:3 (4:2 за пенальті)

Голи : 23 (з пенальті), 109, Мессі, 36, Ді Марія – 80 (з пенальті), 82, 118 (з пенальті), Мбаппе.

А : Еге. Мартінес, Тальяфіко (120+1, Дібала), Отаменді, Ромеро, Моліна (91, Монтіель), Мак Аллістер (116, Пецелья), Фернандес, Де Поль (102, Паредес), Ді Марія (64, Акунья), Альварес ( 102, Л. Мартінес), Мессі.

Ф : Льоріс, Ернандес (71, Коман), Упамекано, Варан (113, Конате), Кунде (120+1, Дісасі), Рабйо (96, Фофана), Чуамені, Мбаппе, Грізманн (71, Камавінга), Дембеле (41) , Коло-Муані), Жиру (41, Тюрам).

Протистояння аргентинців та французів зводили до дуелі Мессі та Мбаппе, старої та нової суперзірок. Проте відчувалася найкраща налаштованість Аргентини на фінал. Маючи перевагу, вони вийшли вперед після не 100-відсоткового пенальті, коли Дембеле зачепив Ді Марію. Удар реалізував, звичайно, Мессі.

Другий гол аргентинці провели, витративши на атаку кілька секунд, коли швидкий контрвипад завершив пас Мак Аллістера та удар Ді Марії. Зазначимо, що Ді Марія перед фіналом відновився від травми, через яку він пропустив половину чемпіонату світу. Саме він записав на свій рахунок гол та результативний пас.

Тренер французів Дідьє Дешам намагався змінити перебіг гри замінами. Дебютант збірної Коло-Муані заробив пенальті, який реалізував Мбаппе – 2:1. А за дві хвилини Мбаппе зробив дубль, завершивши контратаку. Забив він після пасу Тюрама, який теж вийшов на заміну.

Наприкінці другого тайму Франція організувала штурм воріт Аргентини, але гра перейшла у додатковий час. Аргентинці змогли вирівняти хід матчу та пішли в атаку. Один із випадів завершився ударом Мартінеса з гострого кута та добиванням Мессі – 3:2. Але й на цьому все не скінчилося. Франція здобула шанс на пенальті (м’яч потрапив у руку Монтіелю), а 11-метровий удар знову реалізував Мбаппе. Зазначимо, що команди атакували до кінця екстра-тайму, підтримували інтригу та на останніх хвилинах не реалізували свої моменти.

Серія пенальті завершилася з рахунком 4:2 на користь Аргентини.

+ забив Мессі: забив Мбаппе +

+ Дібала: Коман – (воротар)

+ Паредес : Чуамені – (мимо)

+ Монтіель: Коло-Муані +

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button