Суспільство

Шведська актриса – зірка серіалу «Вікінги» – привезла «гуманітарку» до села Лупарево (відео)

Шведська актриса Алісія Агнесон, відома своєю роллю княгині Катерини у серіалі “Вікінги”, як представниця волонтерської організації “OperationAid” 15 грудня приїхала до села Лупарево, щоб передати гуманітарну допомогу.

З представниками волонтерської організації про наслідки повномасштабного вторгнення та потреб місцевих мешканців поспілкувалися кореспонденти Суспільного .

Шість шведських волонтерів організації “OperationAid” доставили до колишнього прифронтового села 20 ящиків з одягом, 80 продуктових наборів, жіночі гігієнічні засоби, дитячі іграшки. Акторка-волонтерка Алісія Агнесон в Україні вперше. Каже, що шокований масштабом руйнувань, але водночас захоплюється волелюбністю та мужністю українців.

“Ми не можемо просто так стояти осторонь. Ми маємо підтримувати один одного. Ми маємо підтримувати Україну. І тому ми тут”, – каже Алісія.

Волонтери видавали по одному продуктовому набору вагою близько п’яти кілограмів особисто до рук. Одяг кожен міг узяти за потребами.

“Один один одного підтримуємо, живемо. Але одним словом не розписати. Сказати, що тільки війна цього мало”, – сказав мешканець села Лупарево Рустам.

Також волонтери передали буржуйку та дрова літній місцевій мешканці. Далі у планах допомагати з будівельними матеріалами, щоб люди мали змогу відновити будинки, пошкоджені внаслідок російських обстрілів.

“У нас приблизно 40 осіб більш менш активних (шведських волонтерів — ред.). Тут, в Україні, у нас зараз є, можливо, 10-15. І багато хто активно приєднується у Швеції”, — розповів шведський волонтер Людвіг.

Водночас волонтери організації “OperationAid” роздали теплий одяг та взуття у селі Лимани.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button