Спорт

Миколаївець Середа переміг на чемпіонаті України зі стрибків у воду

Дворазовий чемпіон Європи, 16-річний миколаївець Олексій Середа переміг у чемпіонаті України зі стрибків у воду.

Про це пише Укрінформ .

Середа перемогла у змаганнях на 10-метровій вежі. Він набрав 453,95 балів за свої стрибки.

– Своїми стрибками я задоволений сьогодні на 60%, є ще над чим працювати. Зараз я не в найкращій формі. 2023 рік – дуже важливий рік, моя головна мета та мета команди – отримати олімпійські ліцензії на Ігри у Парижі. Так, сьогодні я вперше на змаганнях виконав новий для себе стрибок. Це дозволило мені збільшити змагальний коефіцієнт складності програми. Тепер залишилося відточувати свої стрибки на Кубках світу, щоб до Європейських ігор та чемпіонату світу підійти в оптимальній формі, – розповів Середа.

“Срібло” чемпіонату України на рахунку Євгена Науменка, який представляє Запорізьку область (450.95 балів). “Бронзу” завоював Марк Барсуков (354:80).

Нагадаємо, ми писали:
“Середа – феномен, такі народжуються раз на століття”, – зазначив Ілля Кваша.

Як розповідала для ” Корабелов.Інфо ” тренер юного стрибуна у воду та його рідної сестри Тетяна Погрібна , Олексій Середа займається у неї ще з дитсадкового віку (починалося все в СКПБ “Водолій”). Перший клас він закінчив у Миколаївській школі №38, другий та третій – навчався у школі №54 у Корабельному районі, а вже у четвертому класі і Олексій, та його сестра разом із Тетяною В’ячеславівною поїхали до Києва, де вже кілька років живуть, навчаються у школі та тренуються, представляючи тепер на всіх змаганнях Луганську школу вищої спортивної майстерності.

Раніше повідомлялося: 13-річний Олексій Середа з Миколаєва у 2019 році виграв чемпіонат Європи зі стрибків у воду у Києві, став наймолодшим чемпіоном турніру в історії.

Читайте також:
Тренувалися у Корабельному, тепер прославляють Україну: результати миколаївських спортсменів на НС-2022

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button