Суспільство

Кримське питання може перетворити війну між Україною та Росії на десятирічний конфлікт

Про це повідомляє The Washington Post

Цей материал також доступний

Претензії України та Росії до Криму не дають надії на мирне дипломатичне врегулювання конфлікту. І загрожує розтягнути війну на десятиліття.

Про це повідомляє The Washington Post .

Як повідомило видання, Захід побоюється, що будь-яке військове вторгнення України до Криму “може спровокувати путіна на рішучі дії, аж до застосування ядерної бомби”.

“Непохитні претензії на Крим ілюструють нерозв’язність конфлікту, і важко уявити, що боротьбу за півострів буде вирішено без подальшого кровопролиття”, – пише видання.

Як припускають у Washington Post, це може загрожувати багаторічним територіальним конфліктом на кшталт Карабаха або сектору Газа.

Проте деякі західні офіційні особи сподіваються, що угода щодо Криму може стати “ключом до припинення війни”.

Проте українська сторона відкидає цю ідею як небезпечну наївність, а росіяни кажуть, що “не погодяться з тим, що належить їм”.

Видання також наводить слова президента Володимира Зеленського про те, що повернення Криму Україні “означатиме відновлення справжнього світу”. І додає, що для Путіна “анексія Криму стала опорою його спадщини, яка впаде, якщо він втратить півострів”, тож будь-які спроби Києва повернути собі Крим “перейдуть червоний кордон”, який диктатор не потерпить.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button