Суспільство

"Десятки років на розмінування", - Кім про ситуацію на деокупованих територіях

Однак на деокупованих територіях регіону немає потреби в евакуації

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що на деокупованих територіях регіону немає потреби у евакуації цивільного населення. Головна небезпека зараз – заміновані окупантами території та об’єкти.

Таку думку він висловив у коментарях ” Радіо Свобода “.

“Там основна проблема – це розмінування. Тобто у нас з 11 листопада по 8 грудня – нуль загиблих, один – легко поранений. Тобто ситуація за статистикою дуже хороша. Я думаю, що ми їх (окупантів – ред.) отримаємо, але буде ще безпечнішим”, – зазначив він.

За словами Кіма, саме через замінування проблематично транспортне сполучення зі звільненим Снігурівкою та деякими селами на півдні області.

“Там два пошкоджені мости в основному напрямі «Снігурівка-Миколаїв», відновлено вже повідомлення «Снігурівка-Березнегувате». Два мости ми відремонтуємо найближчим часом. Але немає повідомлення не через те, що у нас дороги непроїзні – вони вже відновлені та відновлюються далі, а тому, що там дуже багато мін та обмеження щодо повернення до будинків, які в цих селах, там є ще 5 мостів на південь від Снігурівки, які теж потрібно відновлювати для того, щоб повідомлення було як і раніше, але це все супроводжується розмінуванням. “Дуже багато мін і саме тому немає регулярного повідомлення, але воно буде”, – додав він.

Глава військової адміністрації назвав найнебезпечніші об’єкти зараз в області.

“Найнебезпечніше – це лісосмуга, яка була військова, де було протистояння. На іншому місці – це місця, де вони жили. Тобто там, де вони знаходилися, є небезпека. Були випадки, коли вони минули навіть підвал багатоповерхівки”.

Кім припустив, що на розмінування регіону, зокрема Кінбурнської коси, можуть піти «десятки років».

“Що стосується будівель, там буде незрозумілий термін. Що стосується полів, посадок і територій, то я наведу приклад, що Кінбурнську косу ми зараз до масштабної війни ще в січні продовжували розмінувати після Другої світової війни. Тому там ситуація складна. Море, звичайно , ще складніше, тому що течії викидаються (снаряди – ред.). Щодо полів, ми це зробимо, але, я думаю, на це підуть десятки років”, – повідомив Віталій Кім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button