ПригодиСуспільство

На Миколаївщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней

Зареєстровано загибель 8 голів свиней

Цей материал також доступний

На території Миколаївської області зафіксовано спалах африканської чуми свиней. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

На початку грудня в одному з господарств за утриманням свиней у Баштанському районі зареєстровано загибель 8 голів свиней (сім поросят у віці 4 – 8 міс. та однієї свиноматки старше 2 років).

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу у Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби у місті Миколаїв встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій щодо локалізації та ліквідації спалаху АЧС 05.12.2022 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській районній військовій адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів щодо ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

До зони нагляду радіусом 3 км. від зовнішніх кордонів зони захисту увійшли населені пункти с. Червоний Яр, с. Веселе та с. Кавказ Баштанського району Миколаївської області.

На цьому етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button