ПригодиТема дня

Вартість завищена майже втричі: у Миколаєві - скандал через бетонні укриття на зупинках

За витрачені гроші можна було встановити набагато більше сховищ для городян (фото, відео)

Цей материал також доступний

Сьогодні у Миколаєві можна побачити захисні споруди, які виготовлені за бюджетні кошти, а також кошти меценатів. Ті, що за бюджетні кошти – без світла та статі, але більш ніж за 1 млн.грн, а ті, що за меценатські кошти – зі світлом та підлогою – але за 400 тис. грн. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написала Юлія Міскевич , яка порівняла ці споруди та опублікувала кошторис меценатської споруди, розташованої біля «Новуса» на вулиці Космонавтів.

«Звичайно ж зайшла подивитися. На табличці: «Місто-герою Миколаєву від компанії Gobel Foundation». Бетонна цільна споруда. Зовні сіре, без малюнків, але навіщо вони, коли ти рятуєшся від уламків. Усередині є лавочки, що провели електрику. Зі світлом у укритті під час обстрілів не буде так сумно. Добре, що є. Згодом містом побачила інші укриття. Зовні розмальовані, кидаються у вічі здалеку. Увійшла. Лави є, світла немає. Придивилася. Укриття без підлоги, просто коробка на землі. Притиснута цементом з боків, щоб не було щілин між землею та спорудою», – пише Міскевич.

«Виявилося, що споруда, яку робили за кошти міського бюджету, коштує 1 095 581,10 грн. Зв’язалася з виконавцем робіт споруди, яку робили за меценатські гроші. Скинули свій кошторис. 408 689, 69 грн. Майже втричі дешевше! Тобто за ті самі гроші можна було закрити три зупинки, а не одну! Утричі більше городян почувалися захищеними в очікуванні транспорту», – додала вона.

За її словами, тим, хто витратив мільйон на бетонну коробку, біль та страх городян до одного місця.

«Вони, не ховаючись, догризають наше знівечене війною місто. Як щури, вилазять на поверхню, коли знають, що ніхто їм не дасть по голові. Без страху бути покараними та отримати по заслугі. Без сорому перед тими, хто гине за них на фронті… Ненажерливі й нахабні, вони, певно, впевнені у своїй безкарності, впевнені, що війна все спише, а люди все забудуть. Люди не забудуть! І даремно вони сподіваються, що їм за це нічого не буде. А прискорити їм карму я постараюся, бо перед очима стоять люди, які загинули на зупинках. У свій час, різні цінності…”, – обурюється городянка.

А ось і кошторис дешевшої захисної зупинки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button