Пригоди

"Корегував обстріли позицій ЗСУ на південному фронті", - СБУ затримала чергового зрадника

«Здавав» адреси перебування учасників опору, зокрема колишніх бійців АТО

Цей материал також доступний

Служба безпеки викрила ще одного ворожого помічника під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Отримані відомості були потрібні окупантам для планування та підготовки прицільних ракетно-артилерійських обстрілів за позиціями українських військ.

Крім того, під час окупації обласного центру він “здавав” агресору адреси перебування учасників опору, зокрема колишніх бійців АТО. Отриману інформацію рашисти використовували для проведення масових незаконних затримань та викрадення людей у катівні.

У «застінках» від потерпілих вимагали «визнання» у сфабрикованих справах. У разі незгоди застосовували психологічний тиск, насильство та загрози фізичної розправи.

За даними слідства, поплічником загарбників виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і почав співпрацювати зі спецслужбами Росії.

З початку квітня цього року він розпочав активне виконання ворожих завдань. Для збору інформації “в темну” використовував свої зв’язки, а також об’їжджав територію регіону.

Отриману інформацію агент передавав своєму російському куратору через анонімний телеграм-канал.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили пропагандистські матеріали та символіку країни-агресора, а також мобільний телефон із доказами спілкування з представником Росії.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за частиною 2 статті 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного часу) Кримінального кодексу України.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 15 років або довічне ув’язнення.

зрадник

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button