Пригоди

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони Московського патріархату в Україні

Кабміну має розробити законопроекти про обмеження та заборону керованих Рос релігійних організацій

Цей материал також доступний

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу у Росії. Про це йдеться в указі №820 від 1 грудня , опублікованому на сайті Офісу президента.

Тим самим президент ввів у дію рішення РНБО “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Президент доручив Кабміну в двомісячний термін розробити та внести на розгляд парламенту законопроекти про обмеження та заборону керованих Рос релігійних організацій. Також уряд має перевірити підстави та умови, згідно з якими релігійні організації користуються майном Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Державній службі з етнополітики та свободи совісті було доручено у двомісячний термін провести експертизу Статуту про управління Української православної церкви на наявність церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом.

СБУ та поліції доручили активізувати перевірки щодо протидії підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button