ПригодиТема дня

У селі на Херсонщині окупанти розстріляли 7 мирних жителів – серед них і неповнолітню дівчину

Цей злочин стався у квітні під час окупації села

Цей материал також доступний

На Херсонщині правоохоронці ексгумували тіла семи мирних мешканців, серед яких неповнолітня дівчина, про що повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури.

“За даними слідства, у квітні 2022 року під час окупації села Правдине на Херсонщині, російські військові розстріляли в будинку сімох цивільних осіб”. Після цього окупанти підірвали будинок із тілами розстріляних людей. За попередньою інформацією, у будинку перебували працівники фірми, що охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина. Загиблих поховали поблизу місця події, а дівчину – батьки на місцевому цвинтарі”, – йдеться у повідомленні.

При поверхневому огляді тіл встановлені ознаки насильницької смерті, деякі з пошкодженням черепів – ймовірно кульові поранення, а на зап’ястях у двох понівечених тіл виявлено мотузку. В даний час всі тіла спрямовані на проведення комплексу експертиз, зокрема ДНК-експертизи.

Вживаються заходи щодо встановлення обставин, свідків та очевидців скоєння злочину.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button