Пригоди

ГБР затримало заступника мера Херсона, який входив до команди колаборанта Сальдо

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років

Цей материал також доступний

Співробітники Державного бюро розслідувань у тісній взаємодії з органами прокуратури затримали заступника міського голови Херсона, котрий під час тимчасової окупації міста працював на ворога. Йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі, про що повідомляє прес-служба ГБР.

До російського вторгнення урядовець відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради. Після захоплення Херсона він почав працювати на загарбників та відповідав за житлово-комунальне господарство.

Зрадник брав участь у організації підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством, налагоджував окупаційні системи стягнення з населення платежів послуги ЖКГ.

Також він готував приміщення для проведення фейкового референдуму щодо статусу захоплених росіянами територій.

Співробітники ДБР затримали чиновника та повідомили йому про підозру у допомозі державі-агресорові (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 12 років.

При затриманні у чоловіка виявлено конституцію Росії та інші пропагандистські матеріали. Також фігурант перевіряється на причетність до незаконного обігу зброї та вибухових речовин.

Сьогодні, 29 листопада, суд обрав затриманому запобіжний захід – утримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Відповідно до опублікованих ДБР даних можна зробити припущення, що правоохоронці затримали Володимира Пепеля, який обіймав посаду із заступника мера з питань діяльності виконавчих органів ради.

У ДБР Пепеля назвали членом команди колаборнату та зрадника Володимира Сальдо.

Попіль кілька разів обирався депутатом Херсонської міської ради. 2010-го знову став міським депутатом від Партії регіонів. 2015 року балотувався до міськради від БПП, а 2020 року – від Блоку Сальдо. В обох випадках не пройшов.

З 2011 до 2017 року очолював комунальне підприємство «Херсонтеплоенерго».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button