Пригоди

На Миколаївщині бухгалтер управління міськради у воєнний час привласнила півмільйона

У Первомайську колишня бухгалтерка управління міської ради незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі понад 500 тис. гривень з бюджету міста. За скоєний злочин жінці загрожує ув’язнення на строк до восьми років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Протиправну діяльність зловмисниці викрили слідчі поліції. У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 41-річна бухгалтер одного з управлінь набула змови з головним бухгалтером цього управління. Після цього вони перерахували бюджетні кошти на свої банківські рахунки у розмірі понад 500 тис. гривень. Викраденими засобами жінка розпорядилася на власний розсуд.

Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі жінка ховається від слідства. Підозрювану поліцейські оголосили в розшук і вживають заходів щодо його розшуку.

Як уточнили в прокуратурі Миколаївської області, з січня 2021 по серпень 2022 року підозрювана з головним бухгалтером вирішили привласнити кошти фонду заробітної плати Управління. Надалі головний бухгалтер внесла у відомості неправдиву інформацію та перерахувала на картковий рахунок підозрюваної кошти.

Щодо головного бухгалтера управління Першотравневої міської ради, то також вирішується питання про сповіщення йому про підозру.

Заходи щодо викриття посадової особи проводились за інформацією та сприянням Первомайського міського голови Первомайським відділом поліції з оперативним супроводом працівників СБУ у Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button