ПригодиТема дня

У Миколаєві вкрай важка гуманітарна ситуація, - ООН

Погіршує ситуацію потік переселенців із Херсона

Цей материал також доступний

Координатор гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніз Браун відвідала Херсон та Миколаїв, про що брифінгу у Нью-Йорку повідомив речник ООН Стефан Дюжаррик , пише news.un.org.

За його словами, з самого початку війни і до недавнього часу Миколаїв майже щодня зазнавав обстрілів. Внаслідок цих нападів близько 250 тисяч місцевих жителів, що залишилися в місті, позбавлені водопостачання та інших базових послуг.

«Як повідомляють нам місцева влада, зараз лінія фонту відсувається від Миколаєва і, нарешті, можна буде розпочати ремонт системи водопостачання», – зазначив Дюжаррик.

Загалом у Миколаєві, як і раніше, складається вкрай важка гуманітарна ситуація, особливо у світлі хвилі переселенців з Херсона. Деніз Браун відвідала місто, щоб проінспектувати перебіг масштабних гуманітарних операцій. За підтримки донорів ООН партнери поєднують зусилля, щоб допомогти владі Миколаєва підготуватися до зими. У місті встановлено пункти обігріву для тих, хто не має опалення.

“Гуманітарні співробітники намагаються оснастити ці пункти всім необхідним, включаючи генератори”, – зазначив речник ООН.

У ході відвідування Херсона Координатор ООН могла переконатися в тому, що постачання допомоги, що стало можливим з поверненням міста під контроль України, допомагає людям вижити в цих непростих умовах.

«Якщо ми зможемо зберегти доступ до міста на рівні, яким ми користувалися в останні два тижні, ми думаємо, ми зможемо забезпечити всіх мешканців, що залишилися, в Херсоні всім необхідним», – підкреслив Дюжаррик.

Електропостачання поступово вдається відновити, хоча загалом ситуація з водопостачанням, опаленням та енергією у Херсоні залишається вкрай складною.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button