ПолітикаСуспільство

Папа Римський визнав Росію загарбником України

Росія напала на Україну, а українці – народ-мученик.

Про це сказав Папа Римський Франциск в інтерв’ю журналу Америка, повідомляє Vatican News у понеділок, 28 листопада.

“Коли я говорю про Україну, то говорю про народ-мученика, мученицький народ. Якщо існує мученицький народ, тобто той, хто його мучить. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що маю багато інформації про жорстокість військ, загалом, найжорстокішими є, мабуть, ті, хто з Росії, але не належить до російської традиції, наприклад, чеченці, буряти і т. д. Безумовно, той, хто нападає, – це російська держава. Іноді я намагаюся не конкретизувати, щоб не образити, а швидше засудити загалом, хоча добре відомо, кого я засуджую. Не обов’язково вказувати ім’я та прізвище”, – сказав Франциск.

Папа зазначив, що вже на другий день війни пішов до російського посольства (при Святому Престолі). І це незвичайний жест, бо Папа сам ніколи не ходить до посольства.

“І там я сказав послу повідомити Путіна, що я готовий поїхати за умови, що він надасть мені віконце для переговорів. Міністр закордонних справ Лавров надіслав мені формальну відповідь, ввічливий лист, з якого я зрозумів, що поки що в цьому немає необхідності”, – додав Папа.

Франциск зазначив, що ніколи не давав підстав думати, “що я прикриваю агресію”.

“Чому я не називаю Путіна? Тому що це не потрібно; це вже відомо. Однак іноді люди чіпляються за деталь. Усі знають мою позицію, з Путіним чи без Путіна, не називаючи його імені”, – резюмував глава католицької церкви.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button