Суспільство

У США розглядають передачу Україні нових боєприпасів дальністю 150 кілометрів, - Reuters

Пентагон розглядає пропозицію компанії Boeing щодо постачання Україні дешевих малогабаритних високоточних снарядів, які встановлюються на наявні ракети.

Це дозволить Києву завдавати ударів далеко в тилу російських військ, поки Захід намагається задовольнити попит на додаткові озброєння, пише Reuters .

Пропонована “Боїнгом” система, яка отримала назву бомби малого діаметра наземного базування (GLSDB), є одним із можливих варіантів із запуску у виробництво нових боєприпасів для України та східноєвропейських союзників США, повідомили джерела в галузі.

Довідка:

GLSDB – реактивний артилерійський боєприпас, який створюється спільно компаніями SAAB AB та Boeing та знаходиться у розробці з 2019 року.

GLSDB складається з снаряда малого діаметра GBU-39 (SDB) і ракетного двигуна M26, обидва ці компоненти в достатній кількості є на складах США.

Ракетний двигун M26 відносно поширений, а GBU-39 коштує близько 40 тисяч доларів кожен, що робить готовий GLSDB недорогим, а його основні компоненти є легкодоступними. Ці фактори дозволяють почати випускати ці снаряди до початку 2023 року, хоч і з низькими темпами виробництва.

Дальність польоту GLSDB становить близько 150 км, що дозволить Україні вразити російські військові цілі, які нині перебувають поза досяжністю. Ці бомби допоможуть ЗСУ продовжувати контрнаступ завдяки ударам по тилу росіян.

Згідно заяв SAAB, снаряд GLSDB управляється за допомогою GPS, стійкий до деяких електронних перешкод, може використовуватися в будь-яких погодних умовах, його цілями можуть бути в тому числі й броньовані машини. GBU-39, яка функціонуватиме як боєголовка GLSDB, має невеликі складні крила, які дозволяють їй планувати понад 100 км при скиданні з літака та потрапляти в цілі діаметром до 3 футів (0,91 метра). Снаряд важить близько 113 кілограм і здатний вражати цілі з будь-якого кута та з усіх боків, навіть якщо вони розташовані позаду точки запуску.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button