Пригоди

У звільненій Снігурівці затримала «головну фінансистку» та «керівника відділу соцзабезпечення» окупантів

Під час захоплення міста вони добровільно приєдналися до лав окупаційної адміністрації.

Цей материал також доступний

Служба безпеки України під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області затримала ще двох ворожих прихильників. Як повідомляє прес-центр СБУ, ними виявилися мешканки Снігурівки, які під час захоплення міста добровільно приєдналися до лав окупаційної адміністрації. Там їх було призначено керівниками «відділу бухгалтерського обліку» та «відділу соціального забезпечення».

Перебуваючи на «посадах», колаборантки змушували місцевих жителів надавати свої установчі дані ворожій адміністрації, прикриваючись нібито подальшим нарахуванням «соцвиплат» у російських рублях.

«При цьому отримані персональні відомості громадян ворог використав для підготовки та проведення псевдореферендумів під час окупації регіону. Крім того, колаборантки сприяли поширенню кремлівського режиму у захопленому районі та агітували людей підтримати загарбників. За це “гарантували” російські зарплати та пенсії. Втім, після звільнення міста вони намагалися втекти до Росії, де планували уникнути правосуддя. Але не встигли. Співробітники СБУ своєчасно встановили їхнє місцезнаходження та затримали», – повідомили у СБУ.

Фігуранткам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання ним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Миколаївській обласній прокуратурі додали, що також повідомлено про підозру 67-річному чоловікові Горохівській міській територіальній громаді за фактом сприяння державі-агресору (ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у вересні 2022 року взяв участь у псевдореферендумі, організованому представниками держави-агресора, і проголосував за приєднання окупованих територій Миколаївської області до складу Росії, про що також публічно заявив російським засобам масової інформації.

За клопотаннями прокурорів щодо всіх підозрюваних судом обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button