Політика

Іллюк запевнив, що у Миколаївській міськраді не існує фракції «ОПЗЖ»

Питання знову порушили на сесії

Цей материал також доступний

На сесії Миколаївської міськради було порушено питання про існування фракцій, діяльність яких на території України заборонена судом, передають « Новини-N ». У ході засідання сесії 22 листопада депутат Євген Павлович нагадав, що у Миколаївській міській, обласній та районній радах продовжує існувати фракція політичної партії «ОПЗЖ».

«Я вважаю таку ситуацію неприпустимою. Рішення суду має бути виконане», – наголосив він.

Павлович нагадав 6-ту статтю регламенту, де визначаються умови припинення діяльності депутатської фракції. У тому числі це можливо, якщо депутати вийдуть із фракції, проте “жоден депутат фракції «ОПЗЖ» не вийшов із фракції і не виявив своєї громадянської позиції, а також «жоден не пішов воювати».

«Я закликаю колег виконати рішення суду, або ухваливши рішення про саморозпуск або вийшовши з фракції», – сказав Павлович.

Депутат Олена Кисельова закликала юридичний департамент втрутитися в ситуацію та пояснити, якою має бути процедура в даному випадку. Також, на її думку, ухвалити рішення може секретар міськради Дмитро Фалько .

Однак Фалько заявив, що жодних заяв до нього від депутатів не надходило щодо фракції «ОПЗЖ», то після заборони діяльності партії рішенням суду, на його думку, її не існує за умовчанням. Однак він погодився, що юристи міськради повинні втрутитися і підготувати рішення, яке б поставило крапку в даному питанні. Але Павлович наполягав — сама фракція має вирішити цю правову колізію.

Представник фракції «ОПЗЖ» Євген Прудник заявив, що справа не в тому, хто в якій фракції, а хто і як поводиться. Депутат заявив, що питання існування фракції – не першочергове.

«Лише дії людини можуть охарактеризувати її та її світогляд. Є різні люди у різних партіях», – заявив Прудник.

Підбив своєрідний підсумок голова фракції «ОПЗЖ» Артем Іллюк , який, за його словами, з технічних причин тривалий час не міг підключитися та взяти участь в обговоренні.

«Фракція представницького органу партії — якщо партії не існує, то й фракції не існує. На сьогоднішній день я вважаю, що ми всі працюємо з членами тієї команди, з якою я прийшов як позафракційні. Можна довго сперечатися на цю тему, але якщо ми маємо завдання працювати на наше місто, навіть у таких складних умовах, то давайте працювати злагоджено, як ми це й робили», – сказав Іллюк.

В результаті все ж таки дійшли того, що юридичний департамент разом із апаратом ради має провести роботу, дати пояснення та запропонувати депутатам проект рішення – як виконати судову заборону на діяльність партій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button