Економіка

Мерія Ніколаєва не витрачала кредитних 150 мільйонів, взятих минулого року на ремонт доріг міста

Кредит брали у серпні 2021 року

Цей материал також доступний

Миколаївська міська рада не витратила жодних коштів із кредиту у 150 мільйонів гривень, який було взято у серпні 2021 року на ремонт доріг у місті.

Про це заявила директор Департаменту фінансів Віра Святелик під час сесії міськради у вівторок, 22 листопада , передають “Злочинності.НЕТ”.

“Ці кошти коштують у бюджеті, починаючи з травня. Однак, у зв’язку з військовими діями, військовим часом жодної копійки не було взято. Ці гроші в бюджеті є, але фактично отримані не були”, – заявила Святелик, відповідаючи на запитання депутата Олени Кисельової .

Також Святелик підтвердила тезу Кисельової, що відсотки за користування кредитом не сплачувались.

На запитання міського голови Олександра Сенкевича , чи зберігається стара відсоткова ставка Віра Святелик відповіла:

Ні. Відсоткову ставку у укладеному договорі було прописано з прив’язкою до ставки Нацбанку плюс уже 4% самого банку «Схід». якщо ми ухвалювали рішення – там була ставка 7,5-8%, а загальна ставка була 12%, то зараз у нас 25% – це лише ставка Нацбанку плюс ще 4%. Це будуть дуже великі гроші і потрібно буде ухвалювати рішення, чи доцільно брати ці кошти зараз у банку Схід.

У свою чергу, мер запевнив, що поки що кредитні кошти на ремонт миколаївських доріг не використовуватимуться, а рішення про їх використання міська рада прийматиме окремою сесією після того, як постанова Кабміну №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах військового стану» буде скасовано.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button