Політика

Миколаїв відвідали глави іноземних дипломатичних місій 20 країн

Вони разом із Кімом та Сенкевичем обговорили ситуацію в регіоні

Цей материал також доступний

До Миколаєва у понеділок, 21 листопада , з робочим візитом прибули голови іноземних дипломатичних місій 20 країн, щоб обговорити ситуацію в регіоні, про що повідомляє прес-служба Миколаївської обласної військової адміністрації.

“Зокрема, цього дня до Миколаєва прибули Надзвичайні та Повноважні Посли Бартош Ціхоцький (Польща), Давлаталі Назрізода (Таджикистан), Валеріу Ківер (Молдова), Георге Закарашвілі (Грузія), Рікардо Лопес-Аранда Хагу (Іспанія). (Данія), Аніца Джаміч (Хорватія), Тобіас Тіберг (Швеція), Гайк Торосян (Вірменія), Драгиця Понорець (Чорногорія), Матті Маасікас (ЄС), Ягмур Ахмет Гюльдере (Туреччина), Томаж Менцін (Словенія), Йєн (Нідерланди). Також місто відвідали Тимчасово повірені у справах Сабір Рзаєв (Азербайджан), Ліна Темістоклеус (Кіпр), Еммануїл Андрулакіс (Греція), Грегоре-Маріан Малеа (Румунія), заступник Глави Місії Бенжамен Роріг (Франція) та Перший Секретар Сярина Срінна (Рранія) і Перший Секретар Сяріна (Ранія).

Віталій Кім та Олександр Сенкевич показали представникам інших держав пошкоджені та зруйновані внаслідок влучення російських боєприпасів об’єкти”, – сказано в повідомленні.

Поважні гості відвідали Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Ректор навчального закладу Леонід Клименко докладніше розповів про наслідки завданих університетом ракетних ударів. Також іноземні гості оглянули пошкоджені будівлі Миколаївської гімназії №2, де директор Володимир Федоренко повідомив про завдану шкоду, та Миколаївський академічний драматичний театр. Від керівника закладу Артема Свистуна глави місій дізналися про результати ворожого обстрілу та як театр продовжує працювати під час війни.

До того ж вони оглянули й інші об’єкти, що постраждали через російські обстріли. Зокрема, будівля Миколаївської обласної військової адміністрації, житлові будинки, об’єкти інфраструктури, музей тощо.

Крім того, за результатами робочого візиту було проведено нараду щодо поточної ситуації у Миколаєві та області, де було розглянуто питання потреб населення, електро та водопостачання, відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури.

Під час особистого спілкування начальник Миколаївської ОВ Віталій Кім докладно розповів про ситуацію в регіоні від початку повномасштабного вторгнення військ Росії. Зокрема, про кількість постраждалого цивільного населення, пошкоджені об’єкти та їх відновлення. Також Віталій Кім висловив сподівання, що плідна співпраця принесе лише позитивні результати для мешканців Миколаєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button