Пригоди

"Це операція у режимі тиші", - ОК "Південь" про звільнення Кінбурна

Ворог може дозволяти собі поповнювати резерви

Цей материал також доступний

На Кінбурнській косі Сили оборони України продовжують бойову роботу зі звільнення території, сама військова операція проводиться в режимі тиші, про що повідомила в ефірі телемарафону речник оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк .

Вона наголосила, що специфіка ситуації на Кінбурнській косі полягає у географічній особливості. Коса об’єднана з великою сушею через Херсонську область та ворог підтягує сили з тимчасово окупованої території. Тому ворог може дозволяти собі поповнювати резерви навіть після того, як ми завдаємо поразки.

Бойова робота з Кінбурнської коси триває, і як тільки результат військові обіцяють про нього повідомити.

“Зараз це військова операція у режимі тиші”, – сказала вона.

За її словами, географічно район Кінбурнської коси не дозволяє зібрати там занадто велике скупчення військ, коса з усіх боків оточена водою.

“До того ж і погода на нашому боці. У цей час там дуже штормить, і втриматися там навіть просто перебуваючи на місці неможливо. Дуже потужні вітри, шторми – навіть природа змиває та зливає ворога з цієї землі”, – сказала Гуменюк і додала, що для Сил оборони така погода “скоріше плюс”.

Вона зазначила, що територію Кінбурнської коси необхідно очистити ще й тому, що йдуть переговори про приєднання Миколаївського порту до зернової угоди та потрібно, щоб там була можливість працювати там безпечно.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button