Суспільство

Міськрада не поквапиться - гроші підуть: Миколаєву можуть дати 311 млн на інфраструктуру

Ці кошти Кабмін запозичив ще до війни

Цей материал також доступний

Миколаїв може отримати 311 млн грн державної субвенції на розвиток міської інфраструктури, але якщо міськрада не встигне ухвалити цю субвенцію до 25 листопада, то місто втратить ці гроші.

Про це йшлося у п’ятницю, 18 листопада, під час засідання постійної комісії з економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету Миколаївської міської ради, передає видання “НікВести”.

З питання розподілу субвенції доповідав заступник начальника відділу кадрів та юридичного забезпечення Департаменту ЖКГ Ігор Набатов .

Він пояснив, що 311 мільйонів – це частина коштів, які уряд запозичив у Міжнародного банку реконструкції та розвитку ще до війни. Вони надаються у рамках програми Банку для розвитку міської інфраструктури.

«Держава надає субвецію місту, вже прийнято відповідну постанову Кабінету міністрів №1279 від 15 листопада 2022 року. У рамках цієї постанови потрібне термінове визначення відповідних комунальних підприємств міста, які братимуть участь у проекті. Чому існує така терміновість? Сама постанова передбачає, що протягом 10 днів після її ухвалення є не лише визначення комунальних підприємств, а й здійснення дій цими КП», – розповів Набатов.

Найближче засідання сесії Миколаївської міської ради заплановане на 22 листопада.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button