Пригоди

Спецназівець із Миколаївщини розповів, як звільняли село на Херсонщині

Допомагали спецназівцям бійці Іноземного легіону

Цей материал також доступний

Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ опублікувало інтерв’ю бійця 73-го морського центру СПП імені кошового отамана Антіна Головатого, який розповів, як було звільнено одне із сіл у Херсонській області, яке росіяни перетворили на опорний пункт. Відео опубліковано на сторінці Командування у Facebook.

«Це інтерв’ю – можливість побачити та почути з перших вуст, що справді ховається за новинами про звільнення чергового населеного пункту від росіян. Осінь, село у Херсонській області. Окупанти розташувалися там, зробивши опорні пункти із захоплених будинків місцевих мешканців. Знищення передових постів противника з подальшим поступом углиб було доручено зведеному загону воїнів 73-го морського центру СпП та Іноземного легіону», – сказано в описі відео.

Відео було знято прямо на місці проведення бойових дій. У Командуванні додали, що багато сказаного не доводять до громадськості, бо є речі, про які ще рано говорити, а також задля подальшої безпеки наших воїнів: «Втім, усе викладене у матеріалі має свою велику цінність і є частиною нашої спільної історії» .

За словами воїна очаківського спеццентру, до села вони добиралися водою.

«Ми використали річку як місце виведення. У нас був штурмовий підрозділ разом із іноземним легіоном. В основному, всі штурмові групи пересувалися на човнах, на «гумках» (гумовий човен – прим.). Однак у нас була головна варта. Це троє людей, що йшли на ластах. Два хлопці з іноземного легіону, і я. На той час, як підійшли човни, ми змогли пробити таку стежку. І вийшли на берег. Одна група була легіону, друга – наша. Ми одразу зробили швидкий кидок у перший будинок та почали перекатами «зачищати» будинок за будинком», – розповів воїн.

Під час «зачистки» українські захисники, окрім того, що ліквідували окупантів, деяких із них ще й полонили.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button