Пригоди

Миколаївські поліцейські затримали жителя Херсона, який незаконно переправляв військовозобов'язаних країн ЄС

Послуга коштувала 1600 доларів

Цей материал також доступний

Детективи слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури припинили злочинну діяльність каналу переправи чоловіків у країни ЄС, про що повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“Зловмисник підшукував чоловіків через знайомих, готував їм документи, згідно з якими за станом здоров’я вони були непридатні до військової служби, після чого інструктував їх щодо дат, маршрутів та пунктів перетину кордону. Вартість такого трансферу складала 1600 доларів США. Детальні документи фігурант робив від одного із військових комісаріатів, розташованого на окупованій території”, – сказано у повідомленні.

Саме після отримання винагороди за свої послуги та передачі пакету документів для перетину державного кордону України 41-річного чоловіка затримали правоохоронці в Одесі.

У ході проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили кошти та інші докази його протиправної діяльності.

Слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон”.

Зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button