Економіка

«Зернову угоду» продовжили ще на 120 днів – Україна запропонувала включити до неї порти Миколаєва

Наразі українська сторона очікує відповіді

Цей материал також доступний

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що ініціативу щодо безпечного транспортування агропродукції через Чорне море» продовжено ще на 120 днів, про що повідомляє прес-служба міністерства. За його словами, це рішення було ухвалено лише у Стамбулі. Гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об’єднаних Націй та Туреччина.

«Український агроекспорт сьогодні залишається дієвим інструментом протидії світовій продовольчій кризі. З першого серпня розпочала роботу зернової Ініціативи та до сьогодні Україна експортувала понад 11 мільйонів тонн агропродукції до 38 країн світу. Це значний обсяг, але недостатній. У світового ринку немає можливості замінити українську агропродукцію у найближчій перспективі. Водночас можливо збільшити обсяги нашого продовольства для світу», – написав міністр інфраструктури.

Міністр додав, що Україна офіційно звернулася до партнерів з ініціативи з пропозицією продовжити ініціативу мінімум на 1 рік та приєднати до неї порт Миколаїв: «Чекаємо на їхню відповідь».

Також важливо забезпечення ефективної роботи Спільного Координаційного Центру. Внесли свої пропозиції щодо вирішення наявних проблем. Ми маємо використовувати весь наявний експортний потенціал наших портів, щоб світ швидко отримував необхідні обсяги продовольства», – зазначив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button