Пригоди

Служба безпеки України знайшла списки зрадників, які працювали на ФСБ у Херсоні

Сталося це під час стабілізаційних заходів у місті

Цей материал також доступний

Служба безпеки України виявила списки агентів федеральної служби безпеки, які співпрацювали із ворогом під час окупації Херсона, про що повідомили у прес-центрі СБУ.

Під час стабілізаційних заходів у Херсоні співробітники СБУ знайшли засекречені документи фсб, у яких містилася інформація про їхніх агентів-колаборантів. Серед вилученого:

– Власноруч написані «зобов’язання» агентів про конфіденційну співпрацю з ФСБ;

– Відносини агентурного дослідження;

– Повідомлення агентів про результати виконання ворожих завдань;

– «протоколи обшуків» у квартирах херсонців.

Представники спецслужби Росії покинули таємні документи на території місцевого гаражного кооперативу під час втечі від контрнаступу Сил оборони.

«Ворожі поплічники давали «наведення» окупантам на місця перебування українських патріотів, зокрема учасників опору на території південного регіону. Також агенти російської спецслужби брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів у сфабрикованих «кримінальних справах». Виявлено задокументовані факти викрадення та тортури потерпілих, а також пограбування їхніх будинків під виглядом проведення обшуків. Співробітники СБУ отримали інформацію про те, що посібники агресора були завербовані кадровими співробітниками ФСБ, які входили до складу «тимчасово-оперативної групи ВОГ-8». Саме її представники займалися координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на південному напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Вилучені матеріали направлені на експертизу для проведення подальших оперативних дій щодо викриття російських агентурних мереж. Служба безпеки України попереджає про невідворотність покарання за добровільну співпрацю з окупантами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button