Пригоди

«Просування було дуже швидким», — миколаївський доброволець про звільнення Херсона

Основна проблема в просуванні була в тому, що загарбники замінували практично всі дороги.

Цей материал також доступний

Миколаївський активіст Ілля Зелінський , який нині служить у лавах Збройних сил України, в ефірі «Белсат» розповів , як звільняли правобережну частину Херсонської області. Він зазначив, що поступ ЗСУ був дуже стрімким, а росіяни почали тікати вже після того, як українські воїни проломили першу лінію оборони окупантів.

Основна проблема в просуванні полягала в тому, що загарбники замінували практично всі дороги.

«З боку місцевого населення ніхто не міг зрозуміти, ніхто не міг повірити, що поступ буде таким швидким. За фактом, активні бої тривали довго. Достатньо було проламати передню лінію росіян, як вони почали відступати. Але проблематика для нашого переслідування в Росії була в тому, що дуже багато всього було заміновано. Заміновано ключові дороги, тобто вони готували свій відхід, через що їхнє угруповання, можливо, не було знищено в тому обсязі, як усім хотілося», — зазначив військовий.

Він додав, що всі окупанти, з якими йому вдалося поспілкуватися, переконані, що військове та політичне керівництво Росії зрадило їх і залишило на забій.

«Зрадило їхнє керівництво. Ті, з ким ми мали змогу поспілкуватися, вважають, що їх усі кинули на забій для незрозумілих амбіцій їхнього президента, вони не розуміють, за що вони воюють, навіщо зараз тут перебувають, навіщо було зроблено цей фінт з типу приєднання Херсонської області та інших територій якщо рано чи пізно прийде момент, коли їм доведеться бігти з цих територій. Природно, у нас настрій звільнити всю територію. Чесно кажучи, не очікував, що буде так швидко. Думав, росіяни таки дадуть бій на території міста. З огляду на те, що досить завзята боротьба була весь цей час, ми з підрозділом знаходилися на тій ділянці, для мене це затяжне явище», – сказав він.

Також Ілля Зелінський додав, що тепер очікує на інтенсивний обстріл звільнених територій з боку росіян, оскільки терор населення — це звичайна тактика загарбників.

«Українська сторона не бомбила Херсон, працювала точково об’єктами. За прикладом Миколаєва я знаю, як діятиме російська армія. За будь-які успіхи наших хлопців на фронті вони мститимуть цивільному населенню. Тому я дуже переймаюся тими людьми, яких це торкнеться», — сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button