ЕкономікаСуспільство

У новій зерновій угоді Миколаїв вказано як порт для експорту продукції

Є можливість відвантажувати продукцію з порту Херсон, а також із Миколаєва.

Цей материал також доступний

Після восьми місяців окупації українські військові звільнили Херсон. Це один із найцікавіших регіонів в Україні регіонів для ведення сільського господарства, вирощування пшениці, ячменю, фруктів, ягід та овочів. Що дасть бізнесу звільнення Херсона і чи це відкриє додатковий шлях для експорту української продукції?

Про це в інтерв’ю НВБізнес розповів президент Української зернової асоціації Микола Горбачов.

“Херсонська область завжди була важливою для розвитку сільського господарства. Вона одна з найбільших за вирощуванням пшениці та ячменю в Україні, і це зерно високої якості. В області — чудові логістичні можливості. Є можливість відвантажувати продукцію з порту Херсон, а також з Миколаєва, розташованого за 60 кілометрів від міста. Тому перспектива відвантажувати зерно з цього порту абсолютно реальна. Більше того, у новій зерновій угоді, яка зараз обговорюється в Туреччині, Миколаїв як порт для експорту продукції також зазначений”, – каже він.

Він нагадав, що через миколаївський порт у повномасштабне вторгнення українські аграрії відвантажували близько 25-30% всього експорту.

“Останні два місяці Україна експортує по чотири мільйони тонн зернових на місяць. З Миколаєва могли б додатково відвантажувати 2-2,5 мільйона тонн. До війни наш експорт становив 6-7 мільйонів тонн на місяць”, – каже він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button