СуспільствоТема дня

"Не сильно розікрали станцію забору води, яка живила Миколаїв", - про терміни відновлення водоводу

Дива Кім не обіцяє - нормальне водопостачання у місті відновлять не раніше грудня

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім увечері 12 листопада 2022 року повідомив, що окупанти не до кінця розікрали насосну станцію на Дніпрі, яка подавала воду до нашого обоастного центру.

“Не сильно розікрали станцію забору води, яка живила Миколаїв” , – каже Кім , але дива не обіцяє – за його словами, водопостачання у місті відновлять не дуже швидко.

“Дві з п’яти точок, які були висаджені в повітря, ми обстежили, вони підірвані в Мирному над Киселівкою. Нам зараз допомагає ДСНС, бо дуже багато мін, і самі не впораємося, багато роботи. Надсилають нам два додаткові екіпажі з Черкас. Завтра почнемо першу точку розмінувати.

По роботам (після розмінування) по відновленню: необхідно 5 днів на першу точку та 10 – на другу, і це ще послідовно. Тобто дива не буде – завтра-після завтра води не буде. Щонайменше 15 днів потрібно (наразі), і ще ми не бачимо три точки наступні… І знову ж таки: на шкоду термінам буде безпека людей, щоб усе розмінувати.

Але у найближчі терміни вода буде, це реально відновити, кошти та сили на це є. Тобто миколаївцям недовго залишилося мучитися без води”, – сказав Кім.

Також опублікував фото водовідведення Херсон-Миколаїв та повідомив про роботу співробітників водоканалу мер Миколаєва Олександр Сенкевич :

Сьогодні фахівці нашого Водоканалу оглянули одну ділянку пошкодженого водопроводу. Тепер ми розуміємо, яку роботу потрібно зробити саме там – на місці пориву.

Далі – розмінування, і поступово оглядатимемо весь водопровід.

Але головне, що у нас принаймні є доступ до наших мереж! Тому працюємо, щоб якнайшвидше бути з водою!”, – написав Сенкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button