Суспільство

Зеленський оголосив збір коштів на український флот морських дронів-камікадзе

На платформі UNITED24 розпочався збір коштів

Цей материал також доступний

Президент Володимир Зеленський оголосив збирання коштів на український флот морських дронів для захисту акваторій морів. Про це повідомляється у телеграм-каналі глави держави. Загалом планується зібрати кошти на 100 таких комплексів.

На фандрейзинговій платформі UNITED24 розпочався збір коштів на перший у світі український флот морських дронів.

“Ми повинні захистити акваторії наших морів та мирні міста від російських ракет, які запускають із кораблів”, – зазначив Зеленський.

За його словами, морські дрони також допоможуть розблокувати коридор для цивільних суден, які везуть зерно для всього світу.

“Упевнений, мільйони людей підтримають цей важливий напрямок оборони України. Як це працює, всі вже бачили. І це тільки для нашого захисту – на чуже ми не претендуємо”, – наголосив президент.

Один комплекс коштує 10 млн. грн., повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За перший день він очікує зібрати кошти на перші десять штук. Загалом планується виготовити 100 морських дронів.

Морські дрони – унікальна та засекречена українська розробка. Дрон оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, у тому числі нічного бачення, спеціальним зв’язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Крім того, до комплекту входять наземна автономна станція управління, система транспортування та зберігання, центр обробки даних та «кілька особливих сюрпризів для наших ворогів», каже Федоров.

Саме такі дрони-камікадзе добре показали себе у бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту «Адмірал Макаров», зазначив міністр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button