Пригоди

"Ділімося досвідом з іншими областями", - Кім про знищення іранських дронів на Миколаївщині

За словами глави ОВА, збивати їх не так і складно

Цей материал також доступний

Миколаївська область активно ділиться з іншими регіонами своїм досвідом зі знищення іранських дронів-камікадзе, про що в ефірі телемарафону заявив голова ОВВ Віталій Кім .

“У нас, на жаль, не 100% (відсоток знищення дронів – прим.), але ми до цього наближаємось і дуже хочемо, щоб так було. Насамперед, це наші Збройні сили, які теж навчаються дуже швидко і роблять висновки щодо протидії. Вже всю інформацію про дрони систематизували Генштаб і Міністерство оборони і зараз повністю довели до всіх… Це мобільні бригади, які працюють на перехоплення.

Дрони теж навчаються, вони намагаються облітати постійні пункти, і ми їх там рятуємо, міняємо та виїжджаємо на перехоплення, і це дає свій результат. Для людей, що працюють, з’явився навіть азарт – вони хочуть, вони глибоко в матеріалі, самі вивчають технічні характеристики і працюють. Ми зараз ділимося досвідом із іншими областями. Ті, хто запитує, ми всім розповідаємо, як ми це робимо, і цей досвід наразі поширюється далі”, – сказав він.

За словами Кіма, збивати дрони не так і складно:

“Скажу, що це не складно збивається. Вони збиваються великокаліберними кулеметами і вище. В останні тижні у нас неодноразово збивали стрілецькою зброєю. Наприклад, 28 бригада чотирма автоматами Калашнікова загороджувальним вогнем поклала цей дрон. Також в іншому місці двома автоматами”.

Також він додав, що зараз Сили оборони опрацьовують варіанти боротьби з російськими ракетами та іншими типами дронів.

Нагадаємо, що у Миколаєві на іранські дрони-камікадзе полюють спеціальні екіпажі .

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button