Пригоди

СБУ затримала «Примару», який сподівався «залягти на дно» в Одесі

Про це повідомляють у Службі безпеки України

Цей материал також доступний

СБУ затримала колишнього бойовика терористичного угруповання «Примара», який сподівався «залягти на дно» в Одесі. Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави.

Потім довгий час ховався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області та згодом поїхав до Росії.

Під час багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження та затримали на Одещині, де він сподівався «залягти на дно».

За даними слідства, зловмисником є мешканець південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростов-на-Дону. Там вступив у незаконне збройне формування за назвою «Ангел».

Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю та боєприпаси терористам так званої «лнр» під виглядом «гуманітарних» вантажів з росії.

Перебуваючи в лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади «Привид», яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу Росії у захоплених районах Луганської області.

Крім того, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці «постановочних» сюжетів для інформресурсів кремля. Під час пропагандистських заходів він на власному прикладі займався популяризацією терористичних угруповань та закликав до їхньої підтримки серед місцевих жителів.

Слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button