Суспільство

Є багато супутніх факторів: нардеп розповів, коли ЗСУ можуть звільнити Херсон

Це нормальний термін – до кінця року, щоб це питання вирішити

Цей материал також доступний

Визволення Херсона від російських окупантів залежить від багатьох чинників, про що в інтерв’ю «Гордону» розповів народний депутат Роман Костенко , який зараз обороняє Україну на півдні.

«Я хочу і багато хто хоче це зробити, але є багато супутніх факторів, – сказав він у відповідь на запитання, чи можна звільнити Херсон до кінця року. – Багато на це впливає. По-перше – резерви, по-друге – підготовлені війська, по-третє – сили противника, які слід оцінювати. Тут зараз стоять поки що найбоєздатніші війська РФ, це повітряно-десантні війська», – сказав він.

Також впливає на процес звільнення міста те, як Збройним силам вдасться обрубати логістику окупантів, додав Костенко, зазначивши, що «ми зараз робимо це поступово, але повністю ще не змогли».

«Якщо все складатиметься на нашу користь, якщо ми зможемо поставити нормальну кількість військ, підтягнути резерви, якщо погода буде такою, що ми зможемо вести бойові дії і танки матимуть прохідність (бо це дуже важливо), якщо не буде постійних дощів і зможуть літати наші дрони. Тому що хтось думає: “А, ну, дрон летить. Або не летить” – це дуже важливо, коли ми бачимо, а не просто так витрачаємо боєприпаси, яких у нас, на жаль, мало. Якщо всі ці фактори нормально наші командири зможуть організувати, якщо військовий успіх буде на нашому боці, я думаю, ми зможемо. Це нормальний термін – до кінця року, щоб це питання вирішити. Але для цього потрібно щось робити, не можна просто чекати, що противник піде на лівий берег [Дніпра]» – додав Костенко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button