Пригоди

За добу на Півдні захисники України ліквідували 57 окупантів, 2 танки та 2 гаубиці

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань

Цей материал також доступний

У південнобузькому операційному районі, як і загалом, у зоні відповідальності ситуація складна, але контролюється силами оборони, про що повідомляє Оперативне командування “Південь”.

Противник здійснює оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує завдавати вогневої поразки наших позицій, застосовуючи для цього реактивні системи залпового вогню, важку великокаліберну артилерію, міномети, танки, снаряди, що боронують.

З метою уточнення становища наших військ та коригування вогню артилерії протягом бойового дня зафіксовано активізацію безпілотної розвідки. Ворог випустив понад чотири десятки дронів-шпигунів.

Тричі по нещодавно звільненим населеним пунктам Бериславщини прилітали ворожі дрони-камікадзе типу «Ланцет», ще двічі ворог атакував безпілотниками, спорядженими ВОГами, і тричі – штурмовою та армійською авіацією. Люди не постраждали. В обід, по Мирівській та Марганецькій громадах Нікопольщини ворог вдарив тяжкою артилерією та «Ураганом». Жодних людських втрат.

А ось пізно ввечері, внаслідок обстрілу Мирівської громади, ворожий снаряд потрапив до житлового будинку. Поранена 9-річна дитина госпіталізована.

Наша штурмова та армійська авіація відпрацювала по опорному пункту та району зосередження ворожих сил та засобів у Баштанському та Бериславському районах відповідно. А бомбардувальники та винищувачі працювали зі скупчення ворожої техніки в районі Снігурівки, системах ворожої протиповітряної оборони у Херсонському районі.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань, у тому числі по району зосередження ворожої живої сили та техніки у Геройському та Раденську.

Встановлено, що за підсумками минулої доби на нашому напрямку ворожу армію скоротили на 57 рашистів, 2 танки, 2 великокаліберні гаубиці, 3 одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджено ще одну гармату-гаубицю та 2 автомобілі. Чорноморське угруповання ворожих сил налічує 3 одиниці без ракетоносіїв на чергуванні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button