Пригоди

У Миколаївській області знищено шість паливозаправників противника

Повідомляють у ОК "Південь"

Цей материал також доступний

Обстановка у південнобузькому операційному районі залишається складною та напруженою. Ворог продовжує тероризувати населення тилових та нещодавно звільнених регіонів обстрілами, ракетними ударами та атакувати дронами-камікадзе. Веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

Про це у денному оперативному зведенні повідомляє ОК “Південь”.

На правобережжі здійснює маневри силами та засобами, облаштовує межі оборони, на лівобережжі – здійснює замінування узбережжя, вивозить населення за п’ятнадцятикілометрову зону, обкопує техніку, облаштовує вогневі позиції.

Вночі противник застосував дрони-камікадзе по південних регіонах. Вправними діями зенітних ракетних підрозділів та мобільних вогневих груп Сил оборони 6 «Шахедів» знищено над Миколаївщиною, 2 – над Вінницькою областю.

Нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району Херсона ворог обстрілював зенітними ракетами С-300. Втрати та руйнування не зафіксовані.

Але всю ніч із реактивних систем залпового вогню «Град» та ствольної артилерії 152 калібру ворог готував по Нікополю, Марганецькій та Червоногригорівській громадам. Внаслідок обстрілів у Нікополі виникли 2 пожежі, пошкоджено близько півтора десятка багатоповерхових та приватних житлових будинків, 4 господарські споруди, газопровід. Також понівечено будівлю початкового закладу, пошкоджено виробничі потужності, майно промислового та транспортного підприємств, інші цивільні об’єкти. Постраждалих та загиблих немає.

Протягом ночі наші ракетники та артилеристи завдавали ударів по позиціях ворога, логістичним центрам, районам зосередження живої сили та техніки рашистів. Виконано понад 70 вогневих завдань.

Внаслідок чергової результативної вогневої поразки альтернативної переправи, облаштованої окупантами вздовж Антонівського мосту, було знищено буксир. Ще два плавучі засоби отримали пошкодження та потребують ремонту.

Підтверджено поразку колони окупантів, яка чекала на переправу в районі населеного пункту Ольгівка.

Неподалік Нововасилівки Миколаївської області знищено шість паливозаправників противника. Інші втрати ворога дізнаються.

Під час спроб ворога завдати авіаційних ударів по наших позиціях, зенітниками протиповітряної оборони знищено на Бериславщині два ударні ворожі вертольоти Ка-52.

Корабельне угруповання рашистів у Чорному морі налічує сім кораблів та катерів, які перебувають на чергуванні та маневрують уздовж узбережжя Криму. У готовності до застосування ракетного озброєння знаходиться 1 носій крилатих ракет із вісьмома «Калібрами» на борту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button