КультураСуспільство

Більшість одеситів та Труханів підтримали демонтаж пам'ятника Катерині ІІ

Але мер хоче перенести його до парку Імперського та Радянського минулого

Цей материал також доступний

Мешканці Одеси своїм голосуванням на платформі «Соціально-активний громадянин» вирішили долю пам’ятника «Засновникам Одеси» (пам’ятник Катерини II). Більшість тих, хто проголосував, підтримало його знесення – 3914 голосів «за».

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

“Отже, голосування на платформі «Соціально активний громадянин», присвячене подальшій долі пам’ятника Засновникам Одеси (Катерині II), завершено. Більшість одеситів, що проголосували, підтримали ідею демонтажу пам’ятника з Катерининської площі”, – повідомив він.

Труханов зазначив, що незважаючи на війну в країні, місту вдалося дотриматися законної демократичної процедури.

“Незважаючи на війну, яка йде в нашій країні, нам вдалося дотриматися законної демократичної процедури. Всупереч спробам провокаторів дестабілізувати ситуацію в місті, наша громада зберегла вірність демократичним цінностям. Я вдячний кожному одеситу, який взяв участь у голосуванні”, – написав Геннадій Труханов.

Мер Одеси зазначив, що вже звернувся до профільної комісії міськради з проханням провести засідання та підготувати відповідний проект рішення для винесення його на найближче засідання сесії.

“Переконаний, що результати вільного голосування на платформі «Соціально активний громадянин» будуть враховані депутатами міської ради, за якими залишається ухвалення остаточного рішення. Особисто я голосуватиму «За» демонтаж пам’ятника та перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому. Найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну точку – у рамках загальноприйнятих демократичних норм та чинного українського законодавства”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button