ПолітикаСуспільство

Арестович спрогнозував місця чергової масованої атаки Росії

Радник Офісу президента Олексій Арестович прогнозує, що 14-15 листопада Росія може завдати удару в районі ядерних об’єктів. Про це він сказав в ефірі Юлії Латиніної.

При цьому Арестович підкреслив, що стратегія Путіна зі знищення української енергосистеми є свідомим провалом. У самої Російської Федерації, за його словами, закінчуються ракети.

За його словами, сьогодні в Росії всього 13% “Іскандерів”, близько 45% запасу авіабомб типу Х-101, Х-55 і 35% “Калібрів”.

“У них залишилося 10 залпів таких ракет, а потім все. Так, можна запускати ці десять залпів, українці збивають від 60 до 90% в кожному залпі”, – сказав Арестович.

Він упевнений, що «придушити» енергію не вийде. За його словами, навіть війська НАТО в 1999 році, маючи явну перевагу в озброєнні, не змогли збити промисловість Югославії, де взагалі не було прокуратури.

Арестович спрогнозував, куди Росія спробує завдати удару наступного разу.

“Зауважимо, що вдарили по ТЕЦ – не поставили, вдруге – по каскадах гідроелектростанцій – не поставили. Наступний удар – десь в районі об’єктів атомної промисловості, скоріше по підстанціях, зрозуміло, що вони не вдарять по АЕС”, – сказав радник ОП.

Росіяни не реалізують стратегію Путіна так, як планувалося, залишаючи Україні час на ремонт і постачання запчастин.

Арестович вважає, що Росія завдасть масованих ударів по критичній інфраструктурі до початку саміту G20.

“Тобто вони поєднали заплановану мету просідання нашої енергетики з медійною причиною “необхідності відповіді” для Севастополя. Чи відчуваєте ви, що це слабка стратегія? Вони навіть не можуть планувати реалізацію колапсу нашої енергосистеми. У них настільки мало ресурсів, що вони змушені поєднувати це з медійними випадками. Це дорога в нікуди і триватиме, на мою думку, до початку саміту G20 15-16 листопада. Їм потрібно надути щоки по максимуму”, – пояснив Арестович.

Він підкреслив, що жодна військова операція не може бути реалізована з успіхом, коли в середньому 70% озброєння потрапляє під удар кожного залпу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button