СуспільствоТема дня

Кородує труби: Миколаївводоканал показав наслідки води з Бузького лиману

Цього року встановлено нових труб на загальну суму 1 млн 600 тис грн

Цей материал також доступний

Майже півроку миколаївці централізовано отримують непридатну для споживання воду. Ця рідина доставляє чимало клопоту як громадянам, так і постачальнику. Солоний і жорсткий, він швидко руйнує всі мережі. Однак, на жаль, кращого варіанту поки немає. Тому необхідно постачати місто водою з Бузького лиману, – такий невтішний висновок зробили фахівці «Миколаївводоканалу».

– Цього року бригади встановили нові труби на загальну суму 1 мільйон 600 тисяч гривень. Сума невелика, але набагато дорожче обходяться додаткові матеріали, вкрай важливі в роботі. Це так звані муфти, засувки, пожежні гідранти, куточки, крани та ін. Загалом на нові матеріали, які вже лежать під землею, витратили понад 9 мільйонів гривень.

Щоб забезпечити будинки, навіть таку воду, співробітники «Миколаївводоканалу» витрачають ще більше на її очищення і знезараження, а потім і на ліквідацію наслідків. За словами генерального директора міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» Бориса Дуденка, комунальники заздалегідь знали, що буде такий виклик. Кількість нещасних випадків зросла вп’ятеро, що вимагає ще більше ресурсів, як фізичних, так і фінансових.

Так, без вчасно сплачених миколаївцями рахунків за отримані комунальні послуги працівникам підприємства дуже складно забезпечити місто водою та справною каналізацією, нагадує та попереджає комунальне підприємство:

“Всі ми пам’ятаємо страшний квітень, коли місто взагалі було без водопостачання?!”, – йдеться в листі “Миколаївводоканалу”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button