Суспільство

Мережі Миколаївобленерго зруйновані приблизно на 90%, - Міжнародний енергетичний кластер

Обсяг руйнування цих мереж сьогодні становить близько 90%, пише в матеріалі для Mind координатор Міжнародного енергетичного кластера (МЕК) Мантас Нашленас.

«Обсяги руйнування цих мереж сьогодні становлять близько 90%. З огляду на це, було прийнято рішення не відновлювати старі мережі, а спираючись на план довгострокового розвитку АТ «Миколаївобленерго», враховуючи внесення коректив, пов’язаних з війною, розробити та в подальшому реалізувати проект оновлення енергетичної інфраструктури Миколаєва та Миколаївської області», – зазначив він.

Обстріл Росією енергетичної інфраструктури України створює постійні виклики для українських енергетиків. Ситуація на цьому напрямку змінюється щодня, але Україна не здається і успішно утримує удар по всіх фронтах. У дуже складних умовах українські енергетики вирішують проблеми забезпечення споживачів електроенергією і наші зарубіжні партнери готові надати їм серйозну допомогу в цьому.

Так, на початку жовтня стало відомо, що АТ «Миколаївобленерго» спільно з Міжнародним енергетичним кластером (МВЦ) планують реалізувати перший масштабний проект з відновлення енергетичної інфраструктури міста та області. Що передбачає ця ініціатива, в які терміни і за яких умов вона може бути реалізована, розповів Mind координатор МВЦ Мантас Нашленас.

Оновлення енергетичної інфраструктури Миколаєва та Миколаївської області передбачає переведення розподільчих мереж на клас напруги 20 кВ з впровадженням реклоузерів, вакуумних вимикачів та іншого сучасного обладнання. Це дозволить автоматизувати процеси їх функціонування, підвищити надійність і безпеку.

Впровадження широко використовуваних в ЄС трансформаторів 20 кВ замість трансформаторів 35 кВ класу напруги, що використовуються на пострадянському просторі, підвищить ефективність їх комплектації та заміни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button